Minden hétre egy lemez

Minden hétre egy lemez

Ike & Tina Turner: Workin' Together (1971)

2023. május 28. - László Andor

A héten elhunyt Tina Turner első korszakának legsikeresebb lemeze éppen 1971-ben jelent meg. Ezzel emlékezem rá (sajnos csak dalonként tudom mellékelni).

Az énekesnőt nem véletlenül nevezik a rock and roll királynőjének. Bár legnagyobb sikereit a nyolcvanas-kilencvenes években aratta, hírnevét már a hatvanas években megalapozta. Koncertjein hangja mellett mozgásával és elsöprő energiájával nyűgözte le a közönséget. Ízelítőül két hosszabb videót csatolok még, amelyek mind nagyszerű dokumentumok a rockzene aranykoráról. A fenti lemez több korabeli sláger (köztük két ismert Beatles-dal) feldolgozását tartalmazza; ezek közül a legismertebb (a blog-ban már szereplő Creedence Clearwater Revival énekes-gitárosától, John Fogertytől származó) a Proud Mary. Ezt újra és újra hallhatjátok és láthatjátok Tina Turner és együttese különleges előadásában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://heti-lemez.blog.hu/api/trackback/id/tr4918132546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása