Minden hétre egy lemez

Minden hétre egy lemez

Delaney & Bonnie: Motel Shot (1971)

2023. szeptember 10. - László Andor

A zenész házaspár lemezének változatos anyaga rock, country, soul, blues, gospel hatásokat vonultat fel. Számos feldolgozás található rajta, de a legnagyobb sikert éppen az egyik saját daluk aratta (a Never Ending Song of Love). A lemezen játszó muzsikusok közt számos akkori híresség bukkan fel (pl. Duane Allman, Gram Parsons vagy Leon Russel).

Végül egy 1969 végén Koppenhágában felvett koncert, ahol a házaspárt neves zenészek sora kíséri (például az akkor még Beatles-tag George Harrison). Különleges hangzásuk volt, amit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy minden idők egyik legkiválóbb gitárosa is beállt hozzájuk (tulajdonképpen kísérőzenésznek) - Eric Clapton egyébként kis túlzással Delaneytől tanult meg énekelni, de a zenéjük is hatott rá. Még a háttérénekesnő is az a Rita Coolidge, aki a későbbiekben hatalmas sikerű saját lemezek sorát adta ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://heti-lemez.blog.hu/api/trackback/id/tr3418208209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása