Minden hétre egy lemez

Minden hétre egy lemez

John Lee Hooker: I Feel Good + Hooker 'n Heat (1971)

2023. december 03. - László Andor

A jellegzetes hanggal és stílussal rendelkező John Lee Hooker a boogie mestereként vált ismertté. 1971-ben több lemezt is kiadott. Ahogy a blues dalok, az I Feel Good! felvételei is elsősorban a férfi-nő viszony (általunk is nap mint nap megtapasztalt) szépségeiről és fájdalmairól szólnak, de azért Hooker még aktuálpolitikai kérdésekre is kitér bennük. A saját szerzemények mellett pedig feldolgozza a Muddy Waters és a Cream előadásában híressé vált Rollin' and Tumblin' című blues klasszikust. Hooker több mint fél évszázados karrierje legnagyobb sikereit élete végén (1989-1997 közt) aratta, ám az alábbiak is kitűnő lemezek.

Ugyanebben az évben készített közös lemezt a dalait már korábban is játszó, a boogie-t sikeresen népszerűsítő, a blogban korábban már szereplő Canned Heat-tel (a dupla lemezt az alábbiakban két részletben hallhatjátok):

Végül az 1971-es közös turnéjuk egyik állomásán készült felvétel:

A bejegyzés trackback címe:

https://heti-lemez.blog.hu/api/trackback/id/tr7318272357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása